Tápiógyörgyei   Községi   Sport   Klub

 

Hírek

Felnőtt csapat

Ifjúsági   U 19

Vezetőség

A kezdetektől ...

Archívum

Linkek

 Térkép

 

 

 

 

Magyar Kupa 2003

Harmadik  forduló: 2003. május 21.

Tápiógyörgye  :  Monor

2  :  3

Labdarúgó csapatunk a kupaküzdelmek során mindig különleges lelki erőről és elszánt küzdeni tudásról tesz tanúbizonyságot - főleg a magasabb osztályban játszó ellenfelek ellen. Mindezzel a lelki többlettel, és a györgyei pálya ilyenkor tapasztalható nagyszerű hangulatával együtt méltó ellenfele vagyunk a magyar futball közvetlen élvonala mögött található csapatoknak is.

Így volt ez május 21-én, a Monor NB/B-ben játszó együttese ellen is. Igazi kupahangulatban, csupán a körülmények kedvezőtlen alakulása révén esett ki csapatunk az idei további küzdelmekből (egy túl szigorú kiállítás a györgyei csapatból már az első félidőben, kapusunk súlyos sérülése, egy, a bíróról lepattanó labda által teremtődött monori helyzetből kapott gól, egyik legjobb játékosunk kényszerű távolléte). Mindezek ellenére az utolsó percig nyílt volt a továbbjutás sorsa, és a megfogyatkozott györgyei gárda közel állt a hosszabbítás kiharcolásához, amely újra egyenlő esélyeket adott volna, hiszen az utolsó negyedóra lendülete, a bátor küzdeni tudás sokat ígért.

Jó érzéssel tölthet el mindenkit, hogy csapatunk elismerésre méltó szakmai és morális állapota élvezetes játékban, jó eredményekben is kifejezésre jut, és a csapat mögött álló önzetlen támogatói és aktív szurkolói csoport révén további sikerekre és színvonalas labdarúgó-életre számíthatunk Tápiógyörgyén. Ez az emlékezetes kupameccs ezt bizonyította. Köszönjük minden játékosnak és szakvezetőnek, a szurkolók nevében:

Nagy Zoltán

 

 

 

Második forduló: 2003. május 7.

Nagykőrös  :  Tápiógyörgye

2  :  5

Nagykőrös Pest megye II. osztályának középmezőnyében foglal helyet. Az előzetes esélylatolgatás a mi továbbjutásunkat sugallta. Az évszakhoz képest nagy melegben végig mi irányítottuk a játékot, az történt, amit a csapat akart. Közepes játékkal annyit dolgozott csapatunk, amennyi a biztos továbbjutáshoz kellett. A hazaiak ritka ellentámadásaikból két gólt is szereztek, megérdemelten. Góljainkat Palla Zoltán (4. p.) Viola Kálmán (26. p. - 29. p.) Kiss András (52. p.) és Tóth Tamás (67. p.) szerezték.

Földi Eszter

 

 

 

Első forduló: 2003. április 16.

Tápiógyörgye  :  Tápiószőlős

3  :  1

 

A kupaküzdelmek első fordulójában  megyei II. osztály sereghajtójával, Tápiószőlős csapatával sorsoltak össze bennünket. Az osztálykülönbség, és a hazai pálya előnyének következtében várható volt a továbbjutásunk. Ez el is dőlt az első félidőben, ahol remek támadásokat követően három gólos előnyre tettünk szert. (Katona 13. perc, Czapkó 23. perc, Kővári 33. perc) A szerény képességű vendégek csak szerencséjüknek, jól védő kapusuknak, csatáraink ügyetlenkedésének köszönhették, hogy megúszták 6-8 kapott gól nélkül.

Közepesnek is alig nevezhető játékkal biztosan jutottunk tovább.

Gál Lajos

 

Tápiógyörgyei Községi Sport Klub