Tápiógyörgyei   Községi   Sport   Klub

 

Hírek

Felnőtt csapat

Ifjúsági   U 19

Vezetőség

A kezdetektől ...

Archívum

Linkek

 Térkép

 

 

 

 

Pest megye II. osztály

 

Tápiógyörgye : Újszilvás

 

1 : 4

 

 

Többet vártunk a mérkőzéstől…

A mérkőzés első negyedórájában a vendég csapat akarata érvényesült jobban, ami a labda birtoklásában és a helyzetek kialakításában nyilvánult meg. A vendég csapat játékosai ezen időszakban jobban „pörögtek” gyorsabban gondolkodtak. Az első félidő közepére sikerült a hazai csapatnak a gyorsabb játék ritmusát felvenni és több  alakalommal is sikerült veszélyeztetni az Újszilvási kaput.

 

 

A 23. percben „ajtó-ablak” helyzetet is sikerült elrontanunk, majd nem sokkal később, ha lenne a játékvezetőnek videója lehet, hogy érdekes felvételt mutatna- igen-igen véleményes helyzetben nem ítélt büntetőt a hazai csapat javára, ami mint később kiderült forduló pontot jelentett a mérkőzés alakulásában. A vendég csapat (viszont) az első félidőben  kihasználta a jónak mondható helyzeteit  -amihez kellett a hazai csapat védelmének asszisztálása is- és 0-2 eredménnyel  véget is ért az első félidő. Mindent összevetve megérdemelt volt a vendégek vezetése mert a meglévő helyzeteikkel jobban sáfárkodtak.

 

 

A második félidőben több  hazai cserét követően a jól indult a játékrész, de durva egyéni hibát követően a vendégek növelni tudták előnyüket (62. perc). Becsületére szóljon a hazai csapatnak küzdött tovább és 70. percben egy jogos büntető révén (az első félidőben meg nem adott jogosabb volt) sikerült szépíteni. Ekkor felcsillant egy kis remény, mert folyamatosan a vendégek tizenhatosának környékén tudtuk a labdát tartani, ami ismételten „ajtó-ablak” helyzetet eredményezett, amit ismét elpuskáztunk.

Érezhető volt ez a mérkőzés elment. Teljesítményünkre a 82. percben tettük fel a „koronát” amikor egy szabadrúgást követően több mint 35-méterről kaptunk gól. Minden eldőlt! Sajnos a vendégek megérdemelten nyertek, mert egy ilyen kiélezett mérkőzésen nem lehet büntetlenül 3-4 tiszta helyzetet elhibázni, ezt a szívességet a hazai csapat megtette. A mérkőzéseket pedig gólra játsszák.

Bosszantó a vereség, mert nem voltunk esélytelenek. Az eredmény a játék képe alapján túlzott, de a rúgott gólok száma makacs dolog, azokkal nemigen lehet vitatkozni.

A következő fordulóban (Galgahévíz) ismét győzelmi kényszerrel lépünk pályára, ha terveinket teljesíteni akarjuk. Egy dolog biztos a mai helyzet kihasználásnál csak jobb jöhet. A csapatunknak tanulni kell a vereségből, első sorban fejben kell jobbnak lennünk.

Hajnal József

 

 

 

 

 

U 19       Tápiógyörgye : Újszilvás

 

3 : 0

 

 

Tisztelt Szurkolók!

 

Ifjúsági csapatunk nagy vehemenciával készült a szomszédvár elleni rangadóra, mert a téli edzőmérkőzésen simán elvertek minket. A széllel hátban kezdő hazaiak nagy erőfeszítéseket tettek a gól megszerzéséért, de csak a 21. percben sikerült Szinok fejese révén. Sajnos a szél adta lehetőség bennünket fogott meg, mert rosszul választottuk meg a technikai megoldásokat. Ennek ellenére Hárnási buktatásáért járó büntetőből Seres S. megszerezte második gólunkat. Nemsokára Dulcz Cs. eldönthette volna a találkozót, de közelről a kapufát találta el.

 

 

Fordulás után a csapat játéka megváltozott és szép támadásokkal veszélyeztettük az ellenfél kapuját, de rendkívül rosszul használtuk ki a helyzeteket, melyen élen járt Seres S. és Dulcz Cs. Nemsokára jött a harmadik, melyet Hárnási szerzett egy beadás során. Futószalagon rúghattunk volna további gólokat, de nem jól döntöttünk a szituációknál.

 

 

Megérdemelt győzelmet arattunk, de csak a II. félidő volt számomra értékelhető. Kiemelkedett Varga J. agilis és jó játéka, nem sokkal maradt el mögötte Seres S. Nagy P. de csak a II. félidő alapján. Szinok és Dulcz D. is mutatott időnként tudásából. Gratulálok, de egy mérkőzés 91 percig tart. Hajrá Györgye! Minden kedves szurkolóinknak kellemes ünnepeket kívánok a csapat nevében.

Árvai István

 

 

 

 

U 13       Tápiógyörgye : Maglód

 

0 : 3

 

Serdülőink javuló játékkal maradtak alul a lényegesen nagyobb játékerőt mutató ellenfelüknél.

 

 

 

 

 

 

Tápiógyörgyei Községi Sport Klub