Tápiógyörgyei   Községi   Sport   Klub

 

Hírek

Felnőtt csapat

Ifjúsági   U 19

Vezetőség

A kezdetektől ...

Archívum

Linkek

 Térkép

 

 

 

 

Pest megye II. osztály

 

Galgahévíz : Tápiógyörgye

 

3 : 1

 

Mélységes csalódás a mérkőzés végeredménye, de mindennek meg van a maga oka…

 

Csapatunk jól kezdte az első félidőt, ami a labdabirtoklásban és a helyzetek kialakításában is megnyilvánult. Egyértelmű technikai fölényben játszottunk. De a jónál jobb lehetőségeinket is elpuskáztuk, majd ahogy lenni szokott ismét ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek (a tavasszal már sokadjára). Majd minden kezdődött elölről, jól járattuk a  labdát, de ez mit sem ér kellő agresszivitás nélkül (főleg a támadó területen). Majd az első félidő utolsó percében védelmünk megkoronázta az előző 44 perc teljesítményét (tisztelet a kivételnek) és ismét egy hathatós segítséggel megszületett a hazaiak második gólja.

 

A második félidőben sem változott a játék képe, a vendég csapat támadott, a hazaiak védekeztek. Merse Ferenc révén sikerült a második félidő közepén szépítenünk és joggal hihettük, hogy ez a mérkőzés még nem dőlt el. De ismét kijózanító pofont kaptunk, amikor is teljesen feleslegesen ajándék büntetőhöz és ember előnyhöz jutattuk a hazai csapatot, aki köszönte szépen élt a lehetőséggel.  A 3-1 után is mentünk előre, továbbra is mi uraltuk a pályát, de ez gól nélkül mit sem ér.

 

A 75.percben egy jogos büntető megítélése helyett, megsérült Merse Ferenc, majd egyúttal a játékvezető megsértése miatt a kiállítás sorsára is jutott. Játékosunk meggondolatlan volt, amikor a jogos büntető megítélésének elmaradását  (nem éppen irodalmi nyelvezeten) számon kérte a játékvezetőn. Ekkor lényegében minden eldőlt, kettős emberhátrány nem sok jót szokott jelenteni.

 

Ennek ellenére csapatunk továbbra is „darált” és ennek a 81. percben  meg lett a jutalma egy büntető eredményében, amit nem tudtunk gólra váltani. Egy olyan mérkőzést sikerült elveszítenünk, amit ebben a tartalékos összeállításban is MEG KELLETT VOLNA NYERÜNK.  Csalódottak vagyunk  nem ezt vártuk. Remélem (és nem csak a kötelező optimizmus mondatja velem) a következő fordulóban eredményesebbek leszünk.

 

Van mit tenni az előre lépés érdekében!

Hajnal József

 

 

 

 

U 19       Galgahévíz : Tápiógyörgye

 

2 : 3

 

Tisztelt Szurkolók!

 

Ifjúsági csapatunk idegenben lépett pályára és 0:2-es hazai vezetés után bravúros véghajrával megérdemelten nyertünk. Az első félidő azt hozta, amit vártam. Felelőtlen és fegyelmezetlen játékosok miatt a kezdés előtt 20 perccel érkeztünk meg és rendkívül pipogyán, erőtlenül és elképzelés nélkül játszottunk. A szünetben én félre vonultam, hogy a csapat egymás között rendezze, hogy mit is kell csinálni, hiszen az első félidei játékhoz nem kell edzői utasítás.

 

Fordulás után mindjárt gólt kaptunk és úgy éreztem, hogy ma itt nem terem számunkra babér, de a játékosok nem így gondolták. Dulcz Cs. és a kapus segítségével megszereztük a szépítő gólt, mely szárnyakat adott a fiúknak. Nagy Peti kiegyenlítő gólja után csak egy csapat volt a pályán és Seres S. beállította a végeredményt, bár az utolsó percben Fehér kapus figyelmetlensége miatt a hazaiak közvetett szabadrúgáshoz jutottak, de nem sikerült egyenlíteni.

 

Gratulálok a II. félidei teljesítményhez, de bebizonyosodott, hogy milyen hibákat okoz egy-két játékos nemtörődömsége. Remélem, hogy többet ilyenről nem kell beszélni az öltözőben. Fehér kapus,Varga J. Seres S. és Seres Béla játéka kiemelkedett, de fordulás után feljavult a csapat. Hajrá Györgye!

Árvai István

 

 

 

 

 

U 13       Tápiógyörgye : Dunakeszi

 

1 : 13

 

 

Tisztelt Szurkolóink!

 

Húsvét előtti szombaton lépett pályára U-13-as csapatom és ezzel a körrel zártuk be az alapszakasz, és most a rájátszás következik. A Dunakeszi VSE nagyobb és idősebb játékosokkal jöttek és már az első 5 percben 3:0 -ra vezettek, de Veress Dani révén megszereztük első hivatalos gólunkat. A félidő 6:1 volt és hiába voltak Jakab kapusnak bravúrjai, 13:1 lett a végeredmény, ami még jónak is mondható, hiszen hazai pályán éppen 11-en voltunk. Gratulálok a hozzáálláshoz és az első gólhoz. Csak így tovább!

Árvai István

 

 

 

 

Tápiógyörgyei Községi Sport Klub