Tápiógyörgyei   Községi   Sport   Klub

 

Hírek

Felnőtt csapat

Ifjúsági   U 19

Vezetőség

A kezdetektől ...

Archívum

Linkek

 Térkép

 

 

 

 

Pest megyei I. osztály labdarúgó-bajnokság

 

Szigethalom : Tápiógyörgye

0 : 3

 

Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzésére került sor Szigethalom ellen. Lódi László ismét jól vezényelt, a mérkőzés elejétől fokozatosan fölénybe kerültünk. A szélről felfutó szabad emberek létszámfölénye zavart okozott az egyébként minden játékosával védekező ellenfelünknél. Első két gólunkat mégis rögzített helyzetből értük el. Palla Zoltán óriási  bedobásait értékesítették a belső csatárok. (egyik érvénytelen)

 

   

Kiss András                                Czapkó Róbert

 

A második félidőben a mezőnyfölényünk még több gólhelyzetet teremtett. Sok futással, oldalváltásokkal létszámfölényes helyzeteket alakítottunk ki. Ezen gólhelyzetek egy részét kivédekezték, vagy mi rontottuk el. A magabiztos győzelemhez Kiss András kétszer, és Palla Zoltán iratkozott a góllövőlistára.

Kitűnő védekezésünk következtében Farkas István kapusunk egyre "gólképtelenebbé" válik. Csató János irányította védelem a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, összesen hatot. Védőink kiveszik részüket a gólszerzésből is. 30 gólunkat 11 játékosunk szerezte, vagyis az talál be, aki a kapu elé kerül. Támadó szellemű játékunk, taktikánk következtében sokan kerülnek kecsegtető helyzetbe, ám ezek kihasználása nem mindig a kívánt arányú.

 

  

Csató János                Viola Kálmán

 

 

Ifjúsági mérkőzés

 

Szigethalom : Tápiógyörgye

3 : 3

 

 

Nem érvénysült a papírforma. A tabellán elfoglalt helyezések, a játékosok képzettsége alapján hozni lehetett volna a mérkőzést. A labdarúgás egyik szépségét a végeredmény kiszámíthatatlansága okozza. Sajnos nem tudtunk igazán felnőni a feladathoz, nem ment a játék a csapatból senkinek sem. Talán jól laktak a fiúk a mámorító 8-10 gólos győzelmektől, talán az járhatott a fejekben, ha befűzöm a cipőm, már győzünk is. Ugyan az a nagyon ügyes 11 fiú volt a pályán, aki szokott, csak nem alkottak csapatot. A játékra nem volt jellemző a "játék". A nagy sorozatok velejárói a hullámvölgyek, ez így természetes. A csapat eddigi morális állapota kell, hogy ismét felszínre kerüljön, hogy ez a játéknap elfelejthető lehessen.

E gondolatok közlését nem befolyásolja a számszerű eredmény, győzelmünk vagy vereségünk esetén is ezen általános vélemény fogalmazódott volna meg.

 

  

Merse Ferenc                                     Jónás Roland

 

 

 

Tápiógyörgyei Községi Sport Klub