Tápiógyörgyei   Községi   Sport   Klub

 

Hírek

Felnőtt csapat

Ifjúsági   U 19

Vezetőség

A kezdetektől ...

Archívum

Linkek

 Térkép

 

 

 

 

Pest megyei I. osztály labdarúgó-bajnokság

 

Törökbálint : Tápiógyörgye

2 : 3

 

Minden előjelből szoros, nagy küzdelmet hozó mérkőzés volt várható. Törökbálint remek formát mutat tavasszal, védelmünk az őszi játékunkhoz képest kicsit gólerősebb. Kezdésünk után már a 30. másodpercben megszereztük a vezetést. Jobb oldali beadásból érkező labdát Tóth Tibor kapásból a tehetetlen kapus mellett a hosszú sarokba lőtte. Az első 10 percben még két nagy lehetőség maradt kihasználatlanul. Viola, majd Mohácsi lőtt kecsegtető helyzetből mellé. Házigazdánk ekkorra heverte ki a gyors gól okozta sokkot, és bal oldali támadásukkal el is jutottak a tizenhatos sarkáig. Farkas már a beadásra mozdult ki, a labda pedig egy remek lövés következtében a mi kapunkba kötött ki. Hogy teljes legyen a hideg zuhany, öt percen belül egy jobb oldali támadásra késve indult ki kapusunk, amiből máris ellenfelünk vezetett. Hibás védekezésünk néhány perc alatt megfordította a mérkőzés állását, ekkor lett igazán izgalmas.

Nagy iram, inkább a küzdelem, mint a szép játék dominált. Enyhe mezőnyfölényünk egyre nagyobbá vált, amikben benne volt a gólszerzés lehetősége. Az 59. percben Tóth Tibor kitűnő szabadrúgása következtében sikerült az egyenlítés. Az utolsó 20 perc döntőnek bizonyult. (Góljaink harmadát ekkor szerezzük, és a mérkőzések ezen időszakában még csak egy gólt kaptunk.) Palla hatalmas bedobását Viola a 83. percben a hosszú sarokba csúsztatt, majd két perc múlva kihagyta a mérkőzés legnagyobb helyzetét.

Nehéz mérkőzésen nagyon értékes győzelmet szereztünk, a sportszerű, jól játszó Törökbálint ellen.

 


 

Ifjúsági mérkőzés

 

Törökbálint : Tápiógyörgye

0 : 4

 

Ifjúsági csapatunk listavezetőként látogatott a 13. helyezett otthonába. Törökbálint  a tavasz folyamán csak egyszer tudott döntetlent játszani, négy veresége mellett, 21 gólt kapva. Kötelező győzelemnek tekintette mindenki e mérkőzést. A kemény, salakos pályán azonban nem volt egyszerű játszani, földön tartani a labdát. Technikailag és fizikailag is szerényebb képességű ellenfelünk harciassága minden csapat számára követendő példa lehetne. Jó iramú, közepes színvonalú mérkőzésen biztos győzelmet arattunk, evvel megerősítettük vezető helyünket a tabella élén.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tápiógyörgyei Községi Sport Klub